Chyba VFP : Kód výjimky C0000005 apod.


  Velmi ojediněle se na některých počítačích vyskytuje hlášení "Závažná chyba. Kód výjimky=C0000005" apod. a systém generuje soubor vfp9rerr.log, který by měl být odeslán do Microsoftu. Podle našich zkušeností tato chyba vzniká při ne zcela kompatibilní paměti nebo některém ovladači ( je klidně možné, že to objeví až programovací jazyk Visual FoxPro, ve kterém je knihovní systém Clavius programován ) nebo při narušeném operačním systému anebo porušených spouštěcích souborech Clavia ( exe, dll ). Pokud máte možnost, vyzkoušejte prosím stejně pracovat na jiném počítači. Pokud nebude chod programu v pořádku, uvítali bychom kdyby se Vám podařila vysledovat závislost, kdy chyba vzniká. Pokud na jiném počítači program poběží bez problémů, je možnou nápravou reinstalace Vašeho operačního systému ( v případě SQL verze může pomoci i jen reinstalace ODBC ovladačů ) nebo výměna pamětí.

  Pokud chyba nastává při tisku, náhledu, ukládání do souboru nebo odesílání e-mailu, zkuste prosím změnit ovladač Vaší tiskárny, všechny tyto operace používají výstupní šablony a používá se při nich ovladač tiskárny.

  Pokud se problém objevuje po obnovení z režimu spánku, nepoužívejte jej a zakažte automatické usínání PC a hlavně serveru.

  Spouštíte-li Clavius ze sítě a pokud je ve stejné složce, z které jej spouštíte ( ve stejné složce jako je clavius.exe, clex.exe, apod., dále je tato složka označována jako "složka \CLAVIUS" ) nahrán i tzv. runtime VFP, tedy soubory VFP*.DLL a MSVCR*.DLL a GDIPLUS.DLL, doporučujeme je všechny z této složky smazat, neboť se pak runtime zbytečně do paměti pomaleji zavádí ze sítě a i při tomto přenosu může docházet k jeho porušení. Po smazání uvedených souborů zkontrolujte funkčnost Clavia na všech stanicích, v případně nefunkčnosti nainstalujte runtime přímo na stanice spuštěním instalačního programu clsetup.exe z podsložky INSTALL ( tedy např. \CLAVIUS\INSTALL\clsetup.exe, přihlaste se při tom jako administrátor počítače ).

Jiná známá chyba VFP 9 : Řešení tisku českých znaků na tiskárnách HP, Zákaz usínání PC

Tento dokument spravuje : Ivan Černý


ZPĚT na hlavní stránku Otázky, připomínky : info@lanius.cz